English (UK)Magyar (HU)
INSTITUTE OF SOCIAL SCIENCES AND INTERNATIONAL STUDIES
free templates joomla

Kihez fordulhatok, ha kérdésem van felvételivel kapcsolatban? 
Tanszéki titkárság illetve a B aulában található Felvételi tanácsadó központ munkatársai készséggel segítenek minden kérdésben.
  
Milyen szakok közül választhatok a TNTI-n?
●Nemzetközi tanulmányok, BA - MA
●Politológia, BA
●Társadalmi tanulmányok, BA

Kell-e nyelvvizsga a felvételihez? Ha igen, milyen?
Alapképzésre jelentkezőknek pluszpontként számoltatható el a nyelvvizsga. Mester képzésre jelentkezőknek már Intézményi felvételi követelmények szerint rendelkezni kell megfelelő nyevvizsgabizonyítvánnyal.

Van-e felvételi elbeszélgetés?
Alapszakos felvételin nincs elbeszélgetés. Mesterszakon az Intézmény által meghatározott feltételek alapján. Bővebben erről a intézeti holnapon ill. a megadott elréhetőségeken lehet tájékoztatást kérni.
 
Mit kell tudnom a mester szakos (MA) felvételiről?
A mester szakhoz tartozó eljárási rend részletes menetét ITT találod. A korábban szerezett tárgyak elismertetését pedig Kreditelismertetési kérelem segítségével teheted meg. További információt a szak leírásánál találsz.

Milyen tárgyak számítanak a felvételi pontoknál?
Az alábbi tárgyakból, a két legjobb átlagú tárgy alapján kerülnek megállapításra a felvételiző pontjai (legalább egyet emelt szinten kell teljesíteni):
●magyar nyelv és irodalom
●matematika
●társadalomismeret
●történelem
●idegen nyelv (angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol)
 
 
Mi az a képzési rend?
A képzési rend azt jelenti, hogy az adott szak milyen formában indul. Intézetünk nappali és levelező képzési formában indít képzéseket.

Milyen tárgyaim lesznek?
A képzés során az alapozó illetve szakmai differenciált tárgyak  alkotják az elsajátítandó ismeretanyag gerincét. Ezek mellett persze szabadon választható kurzusok révén a hallgatónak lehetősége van érdeklődésének megfelelő tárgyak tanulására. A szak modelltanterve megtalálható az intézet honlapján, amiben részletesen megtalálható a szak tanterve féléves bontásban.

Ki az a szakvezető?
Az Intézeten belül minden szaknak megvan a maga referense. A szakvezetőket főként a modelltantervvel és szakmai gyakorlattal kapcsolatos ügyek esetén érdemes keresni.
 
Szakvezetők:
Nemzetközi tanulmányok BA:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">
Nemzetközi tanulmányok MA:
Politológia BA: Dr. habil. Kalmár Zoltán (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)
Társadalmi taulmányok BA : Kaszásné Dr. Leveleki Magdolna (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)
 
 

A Társadalomtudományok és Nemzetközi Tanulmányok Intézet bemutatkozó kisfilmje